woensdag 26 maart 2014

Kunstwerk van sleutels

Om ons thema sleutels af te sluiten vorige week, maakten we nog een een kunstwerkje van een echte sleutel.  Het was een heel fijn werkje maar de resultaten waren super mooi.  


vrijdag 21 maart 2014

bezoek aan de boerderij

Gisteren bezochten we de boerderij in de Molenweg.  Voor de kleuters was dit niet echt vernieuwend.  Ze waren er al geweest vorig jaar en we zijn er ook al verschillende keren voorbij gekomen bij onze seizoenswandelingen. 
Ze waren heel enthousiast maar ik vrees dat de studenten de kennis van de kleuters wat onderschat hadden.  De kleuters wisten al heel veel over het leven op de boerderij.
Toen we de koeienstal bezochten, zagen we ook een pas geboren kalfje.  De keizersnede bij de koe was nog maar een goed uur achter de rug.  Daar schrokken sommige kleuters wel van terug.
We konden genieten van het mooie weer en picknicken in de weide.
foto's op volgende link.

dinsdag 18 maart 2014

Allemaal sleutels

We werken nog steeds rond het thema sleutels. Deze week krijgen de kleuters 4 moetwerkjes :
1. proberen de schatkist open te maken met de verschillende hangsloten, het fietsslot en het cijferslot.  
2. Een sleutel heel mooi versieren met streepjes en stipjes (niet zomaar inkleuren) zodat het net een kunstwerkje lijkt.
3. De rand van een sleutel rijgen.
4. De kop van een echte sleutel versieren met plasticine zodat het net een echt kopje is.  
(Voor deze laatste taak kregen de kleuters de opdracht om een oude sleutel van thuis mee te brengen. Een opdracht die niet op papier of op de blog stond.  Eens kijken wie dit allemaal kon onthouden?)

zaterdag 15 maart 2014

dag 2 van de sportklas

Ook de 2de dag van de sportklas was heel leuk.  De kleuters kregen de kans om 's morgens te turnen in de topsporthal.  Dat viel erg in de smaak.  Na de pauze kregen ze bewegingsexpressie. 
De kleuters kregen heel veel complimentjes de voorbije 2 dagen dat ze een voorbeeldige klas waren.  De sportjuf was super tevreden dat alle kleuters zo geïnteresseerd waren, goed luisterden en dat ze haar stem geen enkele keer moest verheffen. 
Ik was super trots op mijn kleuters.  Om nog meer te genieten van het mooie weer (en omdat de kleuters na een voormiddag sporten eigenlijk te moe waren om nog veel te werken in de klas) hebben we nog wat gefietst buiten. 
Op volgend link staan de foto's.

vrijdag 14 maart 2014

Tweede dag van de sportklas

Vandaag stond bewegingsexpressie op het programma in de sportklas.  Je zal kunnen zien op het videofragment dat de kleuters heel enthousiast meededen.

donderdag 13 maart 2014

sportklas

Foto


Onze eerste dag sportklas zit er alweer op.  We startten in de sporthal met allerlei verschillende hoekjes met klein bewegingsmateriaal.  Na een pauze gingen de kleuters buiten sporten (tikkertje, verstoppertje, estafette...)  Een leuke, ook wel vermoeiende voormiddag voor de kleuters. 
Na de middag zijn we nog even naar de speeltuin geweest achter het JOC.  Zo'n prachtig weer konden we niet zomaar voorbij laten gaan. 
alle foto's vind je terug op volgende link

dinsdag 11 maart 2014

De schatkist

In de klas staat een kleine schatkist met een 'schat' erin.  Het is de bedoeling dat de kleuters die proberen open te maken maar dan moeten ze alle sloten met de sleutels van de sleutelbos open krijgen.  Op de schatkist staat ook een code die ze moeten gebruiken om het cijferslot open te krijgen. Nu maar afwachten wie de kist zal open krijgen.


Bibliotheekbezoek

In het kader van de jeugdboekenweek, mochten wij gisteren een bezoek brengen aan de bibliotheek.  het thema dit jaar is gevaar.  Magda vertelde een verhaal over een kindje dat overal bang voor was behalve als hij zijn moedhoed op had. Deze hoed gaf hem de moed om alle gevaar te trotseren.  Ook de kleuters konden daarna experimenteren met verschillende hoeden. 
Ze kregen ook schaduwen te zien in een schimmenkast en moesten dan raden welk dier het was.   Ze hadden daar niet veel moeite mee.
Broedmachine

Gisteren hebben we de broedmachine geïnstalleerd in de klas.  Er liggen heel wat eieren in die we dagelijks moeten draaien en veel bevochtigen.  Voor de rest kunnen we nu alleen maar afwachten en hopen dat we na 21 dagen barstjes zullen te zien krijgen. 

sleutels

Deze week en volgende week werken wij rond het thema sleutels.  Wie nog oude sleutels of sloten
heeft, mag die gerust meegeven. 

de nieuwe naam

Intussen is de nieuwe naam van onze school goed gekend : de Wijzer. 
De Wij : 2 afdelingen : samen school maken, samen wijzer worden.  De IJ wijst alle kanten uit.  Gelijk welke richting de kinderen uitgaan, proberen wij ze in de wijzer bij te staan zodat ze kunnen uitgroeien tot een ijzersterke persoonlijkheid.
 
Onze schoolmascotte is Wubbe van de Wijzer

Na het prijsgeven van de eerste letter van de schoolnaam, konden de kleuters beginnen raden in de klas.  De Waterschool, de Worstschool, de Wimschool, De Warme school, De Wafelschool.....
Veel ideeën maar het juiste zat er toch nog niet bij.