donderdag 22 mei 2014

Bedankt

Deze morgen schrok ik nogal.  Er kwam een man langs in de klas met een prachtig boeket bloemen.  Ik dacht dat hij verkeerd was maar hij verzekerde dat het voor juf Katleen was.  Het bleek een boeket van Klasse voor ouders.  Blijkbaar heeft iemand van de ouders mijn naam doorgegeven?  Ik ben wel nieuwsgierig natuurlijk maar vooral heel dankbaar.  Ik vind dit heel lief en ben er super blij mee!  Bedankt!!!

Bachelorproef juf Emmy

Vandaag en morgen is juf Emmy bij ons in de klas om haar bachelorproef bij ons uit te proberen.  Jullie kregen deze week ook al een brief met wat uitleg daarover.
Vorige maand kwam ze ook al eens langs en leerde de kleuters toen filmpjes maken.  Deze week komt daar nog van alles bij : decors tekenen, tekst bedenken....
Enkele voorbeelden van de vorige keer kan je hier zien.

dinsdag 20 mei 2014

bezoek aan de ijsprinses

Vandaag gingen we op bezoek naar het Sint-Jozefinstituut in Tielt.  De leerlingen van het 4de jaar sociaal technische wetenschappen hadden heel wat activiteiten voorbereid voor kleuters en dat konden ze vandaag in de praktijk toepassen.  Het waren activiteiten op verschillende domeinen : motorisch, expressie, denkontwikkeling.... De kleuters kregen er ook nog een heel mooi en lekker ijsje.  Het was een geslaagde voormiddag.  (Dank daarvoor ook aan de chauffeurs die onze kleuters naar Tielt konden brengen)
Foto's kan je bekijken op volgend link.

maandag 19 mei 2014

Lentewandeling

Elk seizoen proberen we een wandeling te maken om te zien wat er telkens anders is in de natuur.  Wij gingen vrijdag op stap.  We hadden veel geluk op onze wandeling.  De oma van Kaat uit de 2de kleuterklas deelde snoepjes uit.  De mama van birthe uit het 2de leerjaar kwam buiten met snoepjes en nog een beetje later deelde er een mevrouw paaseitjes uit.
We zagen dat de maïs reeds gezaaid was, dat de bloemetjes beginnen te bloeien, de koeien staan weer buiten....











Naar de Mariagrot

Meimaand is ook Mariamaand.  We vertelden in de klas over de verschijning van Maria in Lourdes.  We leerden het wees gegroet en wilden ook zelf gaan bidden bij Maria in Aarsele.  Vrijdag maakten we van de gelegenheid gebruik om tijdens onze seizoenswandeling (deze keer de lentewandeling) een bezoek te brengen aan Maria.  Jammer genoeg is er iets fout gegaan met de klank maar zoals je kan zien aan de beweging van de mondjes, konden de kleuters al heel goed meebidden.

Thema piraten

Momenteel leren wij over piraten.  Het is een thema dat de kleuters heel erg aanspreekt.  We kunnen er ook heel veel mee doen.  Er zijn heel wat werkjes die we kunnen maken.  Vorige week moesten de kleuters een werkje kiezen uit 2 verschillende werkjes.  Ze kregen de opdracht aan tafel te gaan zitten maar niet naast een vriendje met hetzelfde werkje.  De kleuters waren zo geconcentreerd bezig dat ik het de moeite waard vond om ze eens te filmen.

zondag 11 mei 2014

Cadeautje voor Moederdag

Ons geschenk voor Moederdag : een kruidenrekje met bijhorend receptenboekje.  

Moederdag

Een dikke proficiat voor alle mama's.  Vandaag mogen jullie genieten van een verwendag.  Hier ook nog eens het versje voor Moederdag.  Ik hoop dat het geschenkje bij iedereen goed terecht is gekomen.